Financieel, Hypotheek

Persoonlijke lening afsluiten


De persoonlijke lening, ook wel een PL genoemd is een vorm van aflopend consumptief krediet voor particulieren die aan het begin van de jaren ’60 van de vorige eeuw is opgekomen. Een groot verschil  dan bij een doorlopend krediet  is dat bij een persoonlijke lening afsluiten de reeds afgeloste bedragen niet opnieuw kunnen worden opgenomen. Wanneer u eenmalig een grote uitgave gaat doen, zoals de aanschaf van bijvoorbeeld een auto, boot of caravan?

Dan is een persoonlijke lening afsluiten heel geschikt voor u. U kunt precies het bedrag lenen, wat het aan te schaffen object kost, tegen een vaste lage rente en met een vaste looptijd. Dit voorkomt onnodige verrassingen en kunt u direct van uw aankoop genieten. Een persoonlijke lening afsluiten is vaak een makkelijke manier van lenen en lijkt enigszins op een Doorlopend Krediet. De persoonlijke lening kan variëren in looptijd en rentepercentage. Vaak leent u tegen een wat lagere rentepercentage dan gemiddeld. De voorwaarden horen in een financiële bijsluiter te staan. Geld lenen voor een auto, een lening voor een keuken of zelfs geld lenen voor een vakantie doet men vaak door een persoonlijke lening af te sluiten.

U ontvangt direct het geleende geld en de terugbetaling is duidelijk in termijnen met vaststaande looptijd en rente. Bij de aanbieders op deze site kunt u geheel vrijblijvend on-line offertes opvragen voor uw persoonlijke lening. U dient dan wel te letten op de voorwaarden en het rentepercentage.

Een andere vorm van persoonlijke leningen afsluiten zijn leningen afsluiten die u persoonlijk worden verstrekt. Een onderhandse lening dus. Een persoonlijke lening afsluiten of onderhandse lening is zeker ideaal voor kleinere bedragen of bij grote zekerheid van terugbetaling. Daarnaast kan het natuurlijk een vervelende zaak worden als de geld verstrekkers hun geld niet terugzien en u daar toch nog regelmatig contact mee heeft. Persoonlijke lening is een bankterm voor een consumptief krediet waarbij de leensom in een keer wordt uitbetaald, en daarna met een vaststaande looptijd en rente wordt terugbetaald
.
De looptijd en rente worden in de overeenkomst vastgelegd, en kunnen gedurende de looptijd niet worden gewijzigd. Het verloop van de lening staat dan ook in zijn geheel vast. De rentevergoeding die voor een persoonlijke lening afsluiten in rekening wordt gebracht is hoger dan die bij een hypotheek (wegens het ontbreken van zekerheid) maar lager dan bij een doorlopend krediet (wegens het ontbreken van renterisico).

Een persoonlijke lening afsluiten is een leenvorm voor de consument die meestal gebruikt wordt voor de aanschaf van goederen die een bepaalde levensduur hebben. De looptijd van de lening afsluiten wordt meestal afgestemd op de economische levensduur van het te financieren object. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt voor een verbouwing, de aanschaf van een auto, boot of caravan. Ingezetenen van Nederland van 18 tot 72 jaar met een vast inkomen, wat niet mag bestaan uit een uitkering van de sociale dienst of de WW, kunnen in aanmerking komen voor een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening afsluiten is een vorm van een aflopend krediet. Bij een persoonlijke lening afsluiten leen je een van tevoren vastgesteld bedrag dat je binnen een bepaalde looptijd weer moet aflossen. Het rentepercentage van een persoonlijke lening afsluiten staat gedurende de hele looptijd vast en je betaald in vaste termijnen terug. Het is niet mogelijk om geld op te nemen dat je net hebt afgelost waardoor het een stuk minder flexibel is dan een doorlopend krediet maar je weet wel waar je aan toe bent. De hoogte van de lening hangt af van je inkomen en je persoonlijke omstandigheden.

Een persoonlijke lening afsluiten wordt vaak afgesloten bij het eenmalig aanschaffen van een duur goed. Een persoonlijke lening afsluiten wordt altijd gebaseerd op de persoonlijke situatie van de persoon die de lening aanvraagt. Bij de persoonlijke lening afsluiten staat het bedrag van de geldlening altijd van te voren vast.

Tussen de looptijd van de lening door zullen er dus geen veranderingen meer plaatsvinden. U weet exact waar je aan toe bent, want de looptijd staat bij het afsluiten van de persoonlijke lening vast. Daarnaast staat ook de rente van de persoonlijke lening vast.
Bij een persoonlijke lening leent u dus een van te voren vastgesteld bedrag waarvan bij het afsluiten de hoogte van de rente en de looptijd al vast staat. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u altijd precies weet waar u aan toe bent. De rente bij het afsluiten van een persoonlijke lening is – bij dezelfde kredietverstrekker – wel hoger dan de rente bij het afsluiten van een doorlopend krediet.

Wat is een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening afsluiten  leen je een grote som geld voor eenmalige dure aanschaf. Er wordt samen met de kredietverstrekker een bedrag vastgesteld. Hierbij komen ook afspraken over looptijd en het bedrag van de maandelijkse aflossing. De Persoonlijke Lening is dan ook een vorm van een aflopend krediet.
Het rentepercentage van een persoonlijke lening staat gedurende de gehele looptijd vast. Deze rente wordt in vasten termijnen terug betaald. Daarnaast het is het niet mogelijk om geld op te nemen dat je net hebt afgelost waardoor het een stuk minder flexibel is dan een doorlopend krediet waarbij tussentijdse opnamen wel mogelijk is.

Waarom een Persoonlijke lening afsluiten?

Met een persoonlijke lening betaal je dus een vast maandbedrag. Door van te voren alles vast te stellen is het complete bedrag aan het einde van de lening ook direct afgelost. Het krediet bij de persoonlijke lening is dus relatief stabiel. Bij een persoonlijke lening is het dus heel gemakkelijk om producten of diensten van een korte of beperkte levensduur af te sluiten. De looptijd van de persoonlijke lening kan net zo lang duren als de looptijd van het product of de dienst.

Hoe zit het uw gegevens?

Voordat er een krediet wordt verstrekt, zo ook bij een Persoonlijke Lening kijken kredietverstrekkers (banken) naar persoonlijke gegevens zoals: inkomen, persoonlijke omstandigheden en wordt er een controle gedaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie te Tiel).

Na aantal van deze standaard handelingen word het bedrag van het krediet vastgesteld. Tevens wordt ook de looptijd van de persoonlijke lening vastgesteld, deze kan variëren van 6 tot 72 maanden.

Het is zeer verstandig om vertrouwelijke kredietverstrekker te benaderen en hierbij een offerte aan te vragen zo kunt u overwegen welke kredietverstrekker voor u persoonlijk het beste is.

Voordelen van een Persoonlijke lening afsluiten

  • Maandelijkse aflossing.
  • Aflossing bedrag staat vast.
  • Aan het eind looptijd heeft u het gehele krediet en rentepercentage terugbetaald.

Nadelen van een Persoonlijke lening afsluiten

  • Bedrag van krediet staat vast, geen mogelijkheden om extra bij te lenen.
  • Zodra er sprake is van eerdere aflossing, komen daar kosten voor de Krediet verstrekken bij kijken deze worden doorberekend naar de consument.
  • Bij een doorlopend krediet zijn de rentepercentages vaak lager dan bij een Persoonlijke lening afsluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *