Financieel, Hypotheek

WOZ krediet


Het mooiste is als u uw WOZ krediet gebruikt om uw bestaande woning te verbeteren, hierdoor is de rente van het WOZ krediet is fiscaal aftrekbaar. Op deze manier kunt u uw nieuwe badkamer of een andere verbouwing gemakkelijk en goedkoop financieren

Met een WOZ krediet kunt u geld lenen . U maakt in dit geval gebruik van een eventuele overwaarde op u woning. Hierdoor krijgt u bij andere vergelijkbare producten een lager rente aangeboden.

Met het WOZ krediet kunt u de overwaarde van uw huis gebruiken. Het lijkt dus eigenlijk op hypotheek. In werkelijkheid komt het neer op het verstrekken van een krediet alleen de geldverstrekker wil wel gebruik maken van het onderpand. Hij kan hierdoor gebruik maken door middel van een speciale hypotheek akte bij een notaris. Soms gaat de geldverstrekker ook akkoord met een akte van hypotheek. Door dit onderpand mogelijkheden biedt de bank wel een lager rentepercentage.

Via deze manier kunt u ongeveer bedragen lenen van € 5.000,- tot maximaal € 250.000 euro. U kunt gebruik maken van uw WOZ krediet wanneer u dat wilt. De overig mogelijkheden en voorwaarden kunt u het beste vergelijken met die van een doorlopend krediet.

De voordelen

  • Rente fiscaal aftrekbaar in bepaalde gevallen
  • Gunstigere voorwaarden doordat u een onderpand bezit
  • U kunt zelf bepalen wanneer u geld wilt opnemen

De nadelen

  • Dalende eventueel dalende huizenprijzen kan het zijn dat de woz waardes aangepast worden.
  • Door de dalende huizenprijzen kan u met een eventuele restschuld blijven zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *