Uncategorized

Is de eigenaar van een paard aansprakelijk voor schade?

Een paard is een groot huisdier, dat veel en kostbare schade zou kunnen veroorzaken. Maar als een paard schade aanricht, ben je hier dan voor verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Onlangs liepen er 3 paarden over treinrails in de buurt bij Vlissingen. Door deze paarden kwamen de treinen op dit traject stil te liggen. Er werd hierdoor een hoop schade geleden. Maar wie werd er aansprakelijk gesteld voor deze schade? De Nederlandse wet schrijft voor dat de eigenaar of bezitter van het paard aansprakelijk is voor de schade die het paard aanricht. Een paard kan bijvoorbeeld een hek in de wei kapot maken, een ander paard blesseren of iemand kan gewond raken door van een paard af te vallen. In dit geval was de schade ietwat zeldzamer, maar de eigenaar blijft aansprakelijk voor de schade. Er zijn gevallen bekend waar iemand anders dan de eigenaar voor de schade op draaide, maar meestal komt de aansprakelijkheid neer op de eigenaar.

In dit geval liep de schade op tot een miljoen euro. Zonder aansprakelijkheidsverzekering, moet de aansprakelijke dit uit eigen zak betalen. Daarom is het altijd verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je een huisdier hebt. Ook een hond of kat kunnen flinke schade aanrichten. Een aansprakelijkheidsverzekering kost over het algemeen niet veel en verzekert niet alleen jou maar ook je huisdier. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *