Uncategorized

Verzekering wordt niet meer stilzwijgend verlengd

U heeft vast wel eens van mensen om u heen gehoord dat de verzekering zonder dat ze het door hadden verlengd is en ze er weer een jaar aan vast zaten. Ook wel stilzwijgend verlengen genoemd. Bang dat het u ook overkomt? Nergens voor nodig! Sinds een aantal jaar is dat al verleden tijd. Toch is dit niet altijd bekend bij iedereen en daarom geef ik meer informatie omtrent dit onderwerp.

Gedragscode


Verbond van Verzekeraars hebben een gedragscode opgesteld genaamd ‘Gedragscode geïnformeerde verlenging en contracttermijnen’. Alle verzekeraars die bij het verbond zijn aangesloten en schadeverzekeringen in het assortiment hebben, moeten zich aan deze code houden. Wat houdt de gedragscode in? Verzekeringen stilzwijgend verlengen is niet langer toegestaan. Verzekeraars moeten de consumenten tijdig informeren dat het contract afloopt. Wat tijdig precies inhoudt, is aan de verzekeraar zelf te bepalen.

Contracten


Contracten hebben een standaard periode van één jaar. Na het verlopen van de einddatum is het contract dagelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn. Verzekeringen langer dan één jaar kan u nog steeds afsluiten, maar hier is dan een dubbele handtekening voor nodig. Na het passeren van de einddatum van een meerder jarig contract wordt de verzekering omgezet in een jaar contract waarbij u maandelijks kan opzeggen.

Klachten


Heeft u klachten over een verzekeraar omtrent dit onderwerp dan kan u een klacht indienen bij Klachteninstituut Financiële Dienstverlenging. Zij beoordelen u klacht en nemen deze in behandeling. Echter moet u er wel rekening mee houden dat de gedragscode alleen geldt voor verzekeraars die zijn aangesloten bij Verbond van Verzekeraars. De verzekeraars die hier niet bij zijn aangesloten mogen nog wel contracten stilzwijgend verlengen. Voor een overzicht van de leden

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *